Suikertante aangeboden mooie naakte meiden

suikertante aangeboden mooie naakte meiden

Pijpen negerin zwarte meesteressuikertante aangeboden mooie naakte meidenHiermee werd duidelijk welke richting de groep op wilde: De titelsong van One of These Nights haalde de nummer-één-positie op de Billboard-lijst op 2 augustus Rond deze tijd kregen de verschillende personen en persoonlijkheden binnen de band meningsverschillen en ontstonden verschillende interne ruzies.

Het volgende album, Hotel California , heeft als onderwerp het nastreven van de 'Amerikaanse Droom'. Met Californië als metafoor voor de Verenigde Staten van Amerika schreven de Eagles liederen over onschuld New Kid in Town , nummer één op de Billboard-lijst op 6 februari , over verleiding Life In The Fast Lane en het titelnummer Hotel California dat op 7 mei de nummer-één-positie behaalde. Gedurende het laatste deel van de erop volgende tournee besloot Randy Meisner plotseling dat hij genoeg had van het leven in hotelkamers en hij verliet de band om in de betrekkelijke rust van Nebraska te werken aan herstel en een solocarrière.

Meisner werd vervangen door de man die hem ook al had opgevolgd in de band Poco: Schmit geboren 30 oktober In februari doken de Eagles de studio weer in om hun laatste studioalbum op te nemen: Het maken hiervan kostte maar liefst twee jaar maar leverde de groep wel hun vijfde en laatste nummer één hitsingle op met Heartache Tonight 10 november Tijdens de promotie-tour verhevigden de persoonlijke meningsverschillen zich, met een toppunt toen Henley in de nacht van 21 november werd gearresteerd toen in zijn hotelkamer cocaïne , Quaaludes en marihuana was gevonden nadat een jarige prostituee in zijn hotelkamer door drugs was bevangen.

Hiervoor werd Henley later veroordeeld. Nadat de The Long Run -tour in was afgesloten werd een tijdlang niets van de band gehoord en hadden alle leden solocarrières met wisselend succes. In het begin van de jaren negentig werd het album Common Thread ter ere van de Eagles uitgebracht. Een van de makers, Travis Tritt , stond er op dat op de video voor Take It Easy alle leden van de Eagles zouden optreden. Toen de video af was besloten de leden in om de band weer bijeen te brengen.

Don Felder werd in uit de band gezet vanwege contractbreuk. September kwam dit voor het gerecht. Hieruit ontstond een live-album getiteld Hell Freezes Over naar aanleiding van een uitspraak van Henley die zei dat de groep weer bijeen zou komen 'als de hel bevriest' - een populaire Amerikaanse uitdrukking en een single Get Over It die over hetzelfde onderwerp gaat.

Een nieuwe controverse ontstond nadat de band op 12 september tijdens een optreden voor de Democratische Partij in Los Angeles het nummer Peaceful Easy Feeling opdroeg aan Saddam Hoessein.

In werd de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en gedurende de ceremonie traden alle zeven leden gezamenlijk op. Hierop volgden een aantal reunion-tours die vooral opvielen door de hoge toegangsprijzen die alle records braken. Het album kwam uit in oktober Inmiddels is ook de eerste single uitgebracht. Het heeft de naam "How Long" gekregen. De single gaat een beetje terug naar het begin van the Eagles en is dan ook in een clip met de originele bezetting te vinden. Er zijn twee 'bijzondere' dingen te melden over het album.

Het eerste is dat het album voor het merendeel nieuwe nummers bevat. Het tweede stond in een van de verstuurde nieuwsbrieven. Volgens deze nieuwsbrief zou het album in de VS enkel te verkrijgen zijn via walmart. Tijdens deze wereldtournee speelde de Nederlandse saxofonist Chris Mostert mee.

Charles Edward Anderson Berry St. Louis , Missouri , 18 oktober , bekend als Chuck Berry , is een Amerikaans gitarist , zanger en componist.

Berry was het eerste lid van de Rock and Roll Hall of Fame Johnnie Johnson had de band Sir Johns Trio , en nodigde Chuck Berry in uit mee te spelen als vervanging voor de zieke saxofonist. Snel nam Berry de leiding van de band over. Hij geraakte met meer dan 30 van zijn opnames in de top en ze worden nog altijd gebracht door bands over de hele wereld.

Goode werd opgenomen met twee teksten: In een enkel coupletje legt hij uit: Zijn hele gitaarspel is beïnvloed door de pianist Johnnie Johnson. De nummers van Chuck Berry hebben de traditionele bluesmaatvoering, namelijk 12 maten, ook wel bluesschema genoemd. Hierdoor verdwijnt de " bluesy " beetje zeurderige stemming en krijgt een opgewekter karakter, rock-'n-roll. Een andere vondst is "zijn" gitaar-intro. Het karakteristieke intro van veel van zijn rockers is een typisch pianistisch opmaatje.

Om optredens te verlevendigen maakte Chuck op komische wijze gebruik van zogenaamde Hillbilly -wijsjes. Mede hierdoor werd hij door sommigen gezien als een countryzanger. Ook wist hij op deze wijze blank publiek naar zijn optredens te trekken.

Dat was in de beginjaren 50 een prestatie, vanwege de rassenscheiding in de Verenigde Staten. Een ode aan Chuck Berry en zijn muziek wordt gedaan door Steppenwolf in het nummer Berry Rides Again , waarin de gitaar en de piano treffend het karakteristieke geluid van Berry's gitaar en Johnsons piano laten horen en alle hits voorbij komen. Ook Elvis Presley was onder de indruk van Berry.

In de jaren '70 speelde Presley met de gedachte een album op te nemen met enkel liedjes van Berry. Dit is echter nooit gebeurd. Wel heeft Presley door de jaren heen regelmatig Berrynummers opgenomen en gebruikt in zijn live-acts, te weten: Snow Patrol is een alternatieve-rockband , bestaande uit voorman Gary Lightbody zanger, songwriter en gitarist , Scot Paul Wilson bassist en achtergrondzang , Nathan Connolly gitaar en achtergrondzang , Tom Simpson toetsenist en Jonny Quinn drummer.

Oorspronkelijk opgezet in Dundee , werkt de band nu vanuit Glasgow. De albums waren in het indiegenre te plaatsen. Toen de band naar het majorlabel Fiction onder Interscope verhuisde, bracht het in het album Final Straw uit, dat met de viervoudige platinastatus werd bekroond, ondersteund door de single Run dat de vijfde positie in de Britse UK Singles Chart behaalde.

Door het in uitgebrachte Eyes Open , waarop de band meer richting de alternative en de powerpop ging, brak de band definitief door. Singles als Chasing Cars en Shut Your Eyes behaalden hoge posities en bivakkeerden lange tijd in de hitlijsten, net als het album. Na jarenlange toeren besloot de band tot een pauze, maar toch bracht het in de herfst van het vijfde album A Hundred Million Suns uit met Take Back the City als leadsingle. Hiervan werd de tweede single Crack the Shutters een hit in de Nederlandse Top In november werd het compilatiealbum Up to Now uitgebracht, met het door techno -beïnvloede Just Say Yes , waarmee de band met de eerste positie haar piek in Nederland bereikte.

In november kwam het zesde album Fallen Empires uit. Wereldwijd heeft de band ruim elf miljoen albums verkocht, waarvan Eyes Open het meest succesvolle is. De studenten traden met deze band op op de universiteit en de pubs rondom het gebied. Het eerste ep , Yoghurt vs. Yoghurt debate getiteld, was een klein succes. In besloten ze de naam te veranderen naar Polar Bear en kort hierna verliet drummer Morrison de band en keerde hij terug naar Noord-Ierland.

In de zomer van bracht Polar Bear via het Electric Honey platenlabel Starfighter Pilot uit, een ep waar drie nummers op stonden. Vanwege een naamconflict met een andere band uit de Verenigde Staten, geleid door Jane's Addiction 's ex-bassist Eric Avery, was de band gedwongen de naam opnieuw te veranderen. Een vriend van de groep bedacht de naam, die de groep altijd al Snow Patrol noemde, ook in de periode dat de band Polar Bear heette.

Jonny Quinn uit Noord-Ierland sloot zich toen aan en werd de permanente drummer van de groep. De band bracht het volgende ep-single Little Hide uit via Jeepster Records. Beide singles werden hevig gepromoot door Jeepster waarbij de videoclip op de single werden gezet en Snow Patrol voor het eerst op de televisie was te zien.

De band bracht via Jeepster het eerste studioalbums uit: Vanwege het lage succes van de band en de minimale steun van het label kwam de financiële situatie van de band onder spanning te staan en leidde het tot de verkoop van Lightbody's cd-verzameling om zijn huur te kunnen betalen. Nadat de contractontbinding met Jeepster was voltooid, tekende de band bij het mainstreamlabel Polydor. In brachten ze het derde album Final Straw uit, geproduceerd door Jacknife Lee.

Met het album proefde Snow Patrol voor het eerst aan succes met de derde single Run. Het nummer debuteerde op de vijfde plaats in de Britse UK Singles Chart en hiermee begonnen de vergelijkingen met Coldplay. De opvolgers Chocolate en Spitting Games een rerelease behaalden de top Het album werd in het Verenigd Koninkrijk ruim een anderhalf miljoen keer verkocht en heeft vijf maal de platina status bereikt.

In Nederland behaalde het album de 49ste plek als de hoogste positie en in de Verenigde Staten was het de nummer een in de Top Heatseekers, de lijst met potentiële succesvolle albums. In de Billboard reikte het tot de 91ste positie en werd het album met goud bekroond. Op 16 maart verliet McClelland de band. Aan het einde van de maand was een vervanger gevonden in de vorm van Paul Wilson, het voormalige lid van Terra Diablo.

Daarnaast werd tourtoetsenist Tom Simpson toegevoegd als definitief lid. In werd de band door U2 's frontman Bono persoonlijk gevraagd als openingsact mee te gaan op het Vertigo Tour in Europa. De band stemde in en stopte hiervoor de Final Straw -tour om deze na de Vertigo -tour te hervatten in de Verenigde Staten.

In deze zomer speelde de band ook een kleine set voor Live 8 in Londen. Na hun taken als openingsact en het toeren ter promotie van het derde album, nam de band een tijdje rust en begon het te schrijven aan en het opnemen van een opvolger. In december van dat jaar werd een cover van John Lennon 's Isolation uitgebracht als onderdeel van Amnesty International 's Make Some Noise-campagne waarin nummers van Lennon werden gebruikt om mensenrechten te promoten.

In rondde de band de opnames van het vierde studioalbum af en werd in april van dat jaar Eyes Open uitgebracht met You're All I Have als leadsingle. Dit nummer deed het commercieel goed en behaalde de zevende plek in de Britse lijsten, ondersteund door grote promotie van BBC Radio 1. Voor de Verenigde Staten werd het nummer Hands Open gekozen als eerste single. Het nummer Chasing Cars werd in deze periode gebruikt in de emotionele slotscène van de laatste aflevering van Grey's Anatomy ' s tweede seizoen.

Dit zorgde voor grote populariteit van het nummer, dat door downloads de Amerikaanse lijsten binnenkwam en de release van Hands Open overstemde. Dit besloot het label om het nummer als derde single uit te brengen. Chasing Cars werd de meest succesvolle single van de band en bereikte in veel landen de top In de Nederlandse Top 40 deed het echter weinig nummer 28 maar in de Single Top bereikte het de achtste positie.

In de Vlaamse Ultratop 50 bereikte het zelfs de derde plaats. De single was een nummer met een lange adem, het verbleef 58 weken in de Single Top , 90 weken in de UK Singles Chart en 34 weken in de Ultratop De band was gedwongen een groot gedeelte van de Amerikaanse tour ter promotie van het album uit te stellen nadat er een poliep op Lightbody's stembanden werd ontdekt en het hem niet lukte te genezen na een rustperiode dat werd verkregen door het annuleren van drie tourdata.

Het werd op het tourgebied een moeilijk jaar voor de band waarin vele data niet doorgingen vanwege uiteenlopende redenen, waaronder de geplande aanslagen op trans-Atlantische vliegtuigen , het te laat arriveren van bagage en een blessure van Wilson.

In november werd bekendgemaakt dat Eyes Open het best verkochte album van het jaar was met een verkoopaantal van 1.

In de Verenigde Staten werd het album in dat jaar ruim een miljoen maal verkocht en bereikte het de platina status, mede doordat het album gedurende vijftien weken in de top 25 van de Billboard verbleef, gesteund door het succes van Chasing Cars.

Het succes vervolgde in Vlaanderen, waar de band in een hit scoorde Shut Your Eyes dat drie weken op de eerste positie stond en 23 weken in de Ultratop 50 verbleef. De single erna deed het wat minder, het duet Set the Fire to the Third Bar met Martha Wainwright kwam slechts tot de 41ste positie. Ondertussen nam de band de soundtrack van Spider-Man 3 op, Signal Fire. Het was de in de hitparades best scorende single van de band, met in het Verenigd Koninkrijk en Ierland respectievelijk de vierde en de tweede plek.

Op 7 juli trad de band op in kader van het Live Earth -benefietconcert in het Verenigd Koninkrijk. Simpson werd kort na het optreden gearresteerd nadat hij afwezig was op een rechtszaak waarin hij werd aangeklaagd op verdenking van cocaïnebezit. De band was van plan om na Eyes Open het een beetje rustiger aan te doen na jaren van toeren.

Echter, begin maakte Lightbody bekend dat ze bezig waren aan een opvolger met Lee opnieuw als producer. Het album, A Hundred Million Suns kwam in oktober uit en debuteerde in de meeste landen in de top Ter promotie van het album werd er getoerd in de kleinere zalen van Groot-Brittannië.

De single Take Back the City haalde de top 40 niet in Nederland, maar kwam wel tot de zesde positie in het Verenigd Koninkrijk. Eind bracht zangeres Leona Lewis haar interpretatie van Run uit. Hierdoor kwam het origineel van Snow Patrol de Singles Chart weer op 28 binnen.

Omdat Chasing Cars deze lijst opnieuw binnenkwam op 65, zorgde het ervoor dat de band tegelijkertijd drie singles van drie verschillende albums in de UK Singles Chart had staan. Tweede single Crack the Shutters werd begin uitgebracht deed het matig in het Verenigd Koninkrijk, maar werd in Nederland door uitgeroepen tot Alarmschijf en bereikte de veertiende plek in de Nederlandse Top De derde Britse single werd eind januari bekendgemaakt: Tijdens de 40e editie van Pinkpop verzorgde Snow Patrol het afsluitende concert op de maandag.

In een interview op het festival, onthulde de band dat het nieuw materiaal zal lanceren tegen het einde van het jaar als een brug tussen A Hundred Million Suns en de release van een nieuw album.

In april becommentarieerde Lightbody op de veroordeling van The Pirate Bay -eigenaren door te zeggen dat zij deze straf niet verdienen. Na de festivaltour begon de band als support act van Coldplay. Op 20 en 21 juli trad de band opnieuw op in het voorprogramma van een U2-tour, dit maal ter promotie van het album No Line on the Horizon in de U2 ° Tour en deed het de Amsterdam ArenA aan.

In de nacht van 21 op 22 juli gaf de band een geheim concert voor prijswinnaars ter promotie van de vierde Nederlandse single If There's a Rocket Tie Me to It. In augustus werd bekend dat de band in november en december een tour door Groot-Brittannië zou beginnen waarbij de nadruk op vroegere nummers, nummers van de Reindeer Section en nieuwe interpretaties van hits gelegd zou worden. Kort daarna werd bekend dat er een bijbehorend album in de maak was met Just Say Yes als de eerste single.

Het album Up to Now verscheen op 9 november en bevatte singles, non-singles, B-kanten en nummers van the Reindeer Section. Just Say Yes bereikte in de Single Top de tweede en in de Top 40 de eerste positie, waarmee het de hoogste notering van de band in Nederland is. Na het succes van het nummer werden Run en Chocolate opnieuw uitgebracht, afkomstig van het compilatiealbum.

De band maakte beginnetjes met het zesde studioalbum, waarmee het een niveau hoger wil en dat volgens Connolly een andere richting gaat. De eerste stap werd eerder gezet met Just Say Yes , waarmee het de technokant opging. Ook waren twee soloprojecten van Lightbody gepland: Het eerstgenoemde project is uitgesteld.

Tegen het einde van dat jaar concentreerde de band zich samen met Jacknife Lee in Malibu op de opnames van het nieuwe album. In juni maakte Lightbody via zijn tumblr -pagina bekend dat het album Fallen Empires af was en gemixt werd en op 21 juli ging de single Called Out in the Dark in première, met sterke synthrock en elektronische invloeden. De tweede single van het album This Isn't Everything You Are kwam op 3 oktober uit en op 11 november werd het album uitgebracht, dat het eerste album van de band is dat op de eerste positie in de Nederlandse Album Top terechtkwam.

Het album was van alle albums het langste waaraan gewerkt werd en ook met de langste speelduur. Eind december kwam in onder andere Nederland en het Verenigd Koninkrijk In the End als derde single uit, terwijl andere landen New York voorgeschoteld kregen. Eind februari staat de band in de Lotto Arena in Antwerpen, België en begin maart doet het Ahoy Rotterdam aan voor een dubbelconcert.

De opvolger van het album is reeds gereed met materiaal dat tijdens de opnames van Fallen Empires werd opgenomen. Een verschijningsdatum hiervoor is nog onbekend. Het repertoire van een coverband bestaat dus hoofdzakelijk uit stukken die eerder door andere artiesten of bands uitgebracht zijn.

Coverbands zijn veelal op te delen in verschillende muziekstromen zoals rock , funk , blues , top of tributebands.

Tributebands , de naam zegt het al, spelen nummers van één artiest of band. In Nederland en België zijn er duizenden coverbands die optreden op festivals, in kroegen, op bruiloften of andere feesten. Reguliere artiesten zijn vaak te duur om voor zoiets in te huren, een coverband is hiervoor een prima alternatief. Daarnaast trekken bands die bekende nummers ten gehore brengen veel meer publiek dan onbekende bands met eigen repertoire.

Rij wachtenden Een lange rij vrouwen staat geduldig voor een winkel te wachten. Een man probeert voor te dringen, maar het boze schreeuwen doet hem weer snel achter aan de rij aansluiten.

Na een tijdje probeert hij het weer opnieuw, maar weer krijgt hij de woede van de vrouwen over zich heen. Bij zijn derde poging werken de vrouwen hem eigenhandig naar achteren.

Hij geeft het op, trekt zijn das recht, strijkt zijn verwarde haar glad en zegt waardig: Jef Klak staat te kijken: Maar Louis is deze week ziek. De invulling die aan dit feest gegeven wordt verschilt van streek tot streek. Buiten deze kerngebieden komt het feest echter ook voor, soms nog maar recent onder invloed van inwijkelingen, soms omdat de stad een eigen band met de figuur Sint-Maarten heeft. Het Sint-Maartensberaad laat echter de minder positieve elementen van Sint-Maarten, zoals zijn gewelddadige optredens jegens andere culturen en geloven, buiten beschouwing.

Niet in iedere streek lijkt de traditie even sterk te staan. In Limburg , Noord-Holland en Groningen werd in vastgesteld, dat in deze provincies de Sint-Maartenviering nog vrij actueel was. In de provincies Friesland , Drenthe en Noord-Brabant bleek een vermeerdering van vieringen te zijn waargenomen.

Dat het feest niet verdwijnt, maar zich in tegendeel verder verspreidt, wordt geïllustreerd door de ontwikkeling in Amsterdam. Het feest werd hier al honderden jaren niet meer gevierd, tot het enkele decennia geleden in de buitenwijken opdook, onder invloed van de omliggende gemeenten. Begin deze eeuw doken de eerste lampionnen ook aan de grachten op, en inmiddels is het Sint-Maartenlopen ook in Amsterdam een levende traditie.

De cor relatie van het feest met religie is niet sterk. In Nederland wordt het Sint-Maartenfeest gevierd door kinderen van alle gezindten. In veel liedjes wordt vaak nauwelijks aandacht aan de religieuze achtergrond besteed. De liedjes hebben vaak een humoristisch karakter en het repertoire wordt ieder jaar aangevuld met parodiërende of satirische teksten. Ook Mechelen en de omliggende gemeenten, waaronder Hombeek en Weerde , gemeenten met een Sint-Martinuskerk, kennen een levendige traditie.

In Belgisch-Limburg vindt men tradities die overeenkomen met die in Nederlands-Limburg , maar ze zijn hier veel minder actueel dan in Nederland. Elders in het land wordt Sint-Maarten niet meer op traditionele wijze gevierd, maar zijn er wel concerten of feesten. Deze vieringen vallen vaak samen met de herdenkingen van de wapenstilstand. Over het algemeen geldt dat de Sint-Maartenviering in Vlaanderen minder wijdverspreid is dan in Nederland, maar dat wil niet zeggen dat de traditie in bepaalde streken niet toch heel intensief gevierd wordt.

Sint-Maarten wordt niet overal op dezelfde wijze gevierd. In sommige plaatsen worden optochten georganiseerd, in andere worden vreugdevuren ontstoken. Zeer algemeen is de lampionnentocht.

Deze laatste traditie komt het meest voor in de noordelijke provincies en in Noord-Holland waar het ook wel keuvelen wordt genoemd. De kinderen maken lampionnen of hollen bieten vergelijk Jack-o'-lantern uit en gaan met de lichtjes langs de deuren. Daar zingen ze speciale Sint-Maartensliedjes en krijgen hiervoor snoep of fruit. Vroeger werd het lichtje rondgedragen in een uitgeholde voederbiet. Hoewel dit soms nog wel gedaan wordt, zijn kleurige, door de kinderen zelf gemaakte, lampionnen tegenwoordig het meest gebruikelijk.

Deze lampionnen worden vaak onder schooltijd gemaakt, bijvoorbeeld in de lessen handenarbeid. Vroeger werd veelvuldig gebruikgemaakt van de foekepot om de liedjes die bij de rondgang werden gezongen te begeleiden. Het Sint-Maartengebruik werd toen ook wel "foekepotterij" genoemd. In de zuidelijke provincies en in Vlaanderen komt het langs de deur gaan ook veel voor, soms in combinatie met een vreugdevuur of een optocht.

In sommige West-Vlaamse dorpen wordt het van deur tot deur gaan "ruusbuzen" genoemd, naar de eerste woorden van het liedje dat de kinderen zingen " Ruus buus buus ". In Mechelen ligt de nadruk wel expliciet op het langs de deuren gaan. Kinderen gaan vaak verkleed, maar dragen geen lampionnen mee, alhoewel sommige deelgemeenten zoals Rijmenam wel iets gelijkaardigs kennen.

De in het liedje vermelde "kruk" is een draagstoel. Alhoewel dit vandaag bijna niet meer gebeurt, bestond vroeger elke "Sinte Mette"-groep uit een Sint gezeten op een draagstoel, die werd rondgedragen door zijn kompanen. Vandaag de dag houdt het Sinte Mette Genootschap deze Mechelse traditie in stand.

Uitzonderlijk voor de regio Mechelen is dat ook de volwassenen Sint-Maarten vierden de "grote Sinte Mette" , traditioneel op de zondag ná 11 november.

Het Genootschap doet dit nu nog met de bedoeling geld in te zamelen dat gebruikt wordt voor de instandhouding van het feest. De vreugdevuren zijn vooral typisch voor Limburg, meestal in combinatie met een optocht. Men verzamelt hier in de kerk waar het verhaal van Sint-Maarten verteld wordt. Vervolgens loopt men in een lampionnenoptocht naar een groot vuur een zogenoemde troshoop waar 'de arme man' van het vertelde verhaal zich kan warmen. De kinderen krijgen traditioneel een oliebol uitgereikt.

In een groeiend aantal dorpen komt het ook voor dat kinderen buiten de viering om van huis naar huis gaan om een lied te zingen en beloond te worden. De Sint-Maarten viering wordt meestal de vrijdag of zaterdag voor de 11e november gevierd om geen overlap te creëren met de start van het carnavalsseizoen de 11e van de 11e. Ook buiten Limburg komen hier en daar vreugdevuren voor. Optochten worden tegenwoordig vooral in West-Vlaanderen gehouden, vooral in de streek rond Veurne en Ieper.

Deze stoeten vinden meestal plaats aan de vooravond van de naamdag, dus op 10 november. Sint-Maarten gaat hier vergezeld van Zwarte Piet. Samen lopen zij vooraan in de stoet en de kinderen met hun bieten volgen. Na de stoet waar soms ook de plaatselijke fanfare of harmonie in meeloopt kunnen de kinderen in veel gemeenten een zak met lekkernijen halen mandarijnen , chocolade , picknicken , Onze-Lieve-Vrouwtjes, speculaas , marsepein en Sint-Maartenskoeken.

Op 11 november zelf krijgen de meeste kinderen nog meer lekkernijen en speelgoed. In en rond Ieper vallen deze vieringen vaak samen met de verschillende herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog. In Ardooie , waar Sint-Maarten de patroonheilige is, gaat ieder jaar een avondstoet door de straten, volledig in het teken van Sint-Maarten en het begin van de winterperiode.

Elk jaar komen duizenden toeristen op dit spektakel af. In bepaalde streken in Vlaanderen neemt Sint-Maarten de taak van Sinterklaas over. Het Sinterklaasfeest wordt hier traditioneel niet of veel minder uitgebreid gevierd. De verschillen van dorp tot dorp kunnen groot zijn.

In de West-Vlaamse stad Wervik bijvoorbeeld komt in de ene wijk op 11 november Sint-Maarten langs met speelgoed, en in de andere wijk Sinterklaas op 6 december. Dendermonde kent een soorgelijk fenomeen. Deze drie steden hebben een Sint-Martinuskerk als hoofdkerk. In Ieper komt Sint-Maarten de avond voor 11 november aan met de boot. Dan staan alle kinderen hem en zijn pieten op te wachten aan de kaai Ieperlee.

Daarna gaan ze in een grote stoet naar de Grote Markt. In Sijsele een Sint-Martinusgemeente wordt er dan weer enkel een Sint-Maartenstoet gehouden op de vrijdagavond het dichtst bij de 11de november , maar speelgoed krijgen de kinderen alleen bij Sinterklaas. In Loppem eveneens een Sint-Martinusgemeente bellen de kinderen op 11 november aan bij alle huizen om lekkers te krijgen.

In Aalst komt Sint-Maarten de zaterdag voor 11 november officieel met de boot aan en wordt hij in een koets naar zijn troon op de Grote Markt gereden. Op 11 november ontvangt hij op de massaal bijgewoonde jaarmarkt de kinderen. Meestal komt hij in de nacht van 10 op 11 november.

Opmerkelijke verschillen zijn dat de Sint in de hemel woont en niet in Spanje , dat hij slechts één Zwarte Piet heeft, en dat zijn rijdier een ezel is en geen schimmel. Over de ontstaansgeschiedenis van het feest zijn veel speculaties. Vaak wordt verondersteld dat het feest teruggaat op een Germaans winterfeest, maar ook een zuiver kerkelijke oorsprong is mogelijk. Wel duidelijk is dat de ontwikkeling tot algemeen, door alle gezindten gevierd, volksfeest tamelijk recent is.

De Engelse volkskundige Frazer veronderstelt een heidense oorsprong van het feest: Het heidense ritueel zou dan door de kerk zijn overgenomen, vooral om het vertrouwen van de bevolking te winnen. Veel andere onderzoekers stellen echter dat er niets heidens aan het feest valt op te merken.

De Duitse volkskundige Dietz-Rüdiger Moser stelt dat het feest door de kerk is geïntroduceerd. In Lucas vinden we de tekst: Niemand steekt een lamp aan en zet die in de kelder of onder de korenmaat, maar op de standaard, opdat wie binnentreden het licht zien Lukas Deze regels uit het evangelie werden vaak op 11 november voorgedragen en in de mis besproken.

Moser neemt aan dat door deze voorlezing in de mis de bevolking werd aangespoord tot een lichtjesfeest. Moderne onderzoekers houden vaak het midden tussen beide standpunten.

Sint-Maarten is een bedelfeest, en bedelfeesten waren nodig in de moeilijke wintermaanden. Bedeloptochten zoals met Sint-Maarten werden en worden in Vlaanderen ook gehouden met Driekoningen of met Nieuwjaar , en ook het Sinterklaasfeest heeft kenmerken van een bedelfeest. Als bedelfeest was Sint-Maarten lange tijd een feest voor de armen. Rijke burgers zagen hun kinderen er liever niet aan mee doen.

Pas in de jaren '20 en '30 van de 20e eeuw veranderde deze attitude. Het Sint-Maarten werd nu juist gezien als een mooie, eigen traditie, die behouden moest worden. Omdat 11 november na de Eerste Wereldoorlog ook de dag werd waarop deze oorlog werd herdacht, is wel geprobeerd het feest een wereldlijke lading mee te geven. Het zou dan een vredesfeest moeten zijn. Dit heeft men uiteindelijk niet doorgezet. Het feest is, vooral in Nederland, juist vrij van enige religieuze of politieke lading, wat zeker bijdraagt aan de grote populariteit ervan.

In Vlaanderen is het vieren van Sint-Maarten beperkt tot de genoemde regio's, en hierin lijkt geen verandering te komen. Het is eerder zo dat het feest steeds minder wordt gevierd, met name in Belgisch Limburg, waar vroeger veel meer Sint-Maartensvuren moeten hebben voorgekomen. In Nederland is de situatie omgekeerd: Typisch is de geleidelijke opkomst van het gebruik in Amsterdam zie boven. Ook in de regio's waar het feest oorspronkelijk al werd gevierd is de traditie nog zeer levend.

Er zijn talloze Sint-Maartensliedjes. Vooral in Nederland is er sprake van een nog altijd groeiend repertoire. Veel liedjes hebben een humoristische lading, al zijn er ook nog oude bedelliedjes. Sommige liedjes komen in het hele taalgebied voor, zoals Sint-Maarten , andere liedjes komen slechts in een klein aantal dorpen voor. De liedjes staan in een lange, orale traditie. Het oudst bekende Sint-Maartensliedje is het volgende:. De regels van dit lied komen nog in diverse bestaande Sint-Maartensliedjes terug.

Ook voor andere liedteksten geldt dat ze heel oud zijn, wat blijkt uit hun grote verspreiding. Een spreekwoord in het Venloos luidt: As de kinder Sintermertes Veugelke zinge, make de verkes eur testament. Als de kinderen een Sint-Maarten liedje zingen, dan schrijven varkens hun testament. Varkens werden traditioneel geslacht vanaf 11 november. Wapenstilstandsdag op 11 november is een jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

In België en Frankrijk is wapenstilstandsdag een nationale feestdag. In België wordt sinds ieder jaar op deze dag in aanwezigheid van de Koning de wapenstilstands ceremonie gehouden aan het Graf van de onbekende soldaat , niet alleen om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te gedenken, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.

Engelstalige oudstrijdersfamilies komen in groten getale naar Ieper om bij de Menenpoort een dodenwake voor de oorlogsslachtoffers te houden. Het symbool voor de herdenking is de klaproos Engels: De Verenigde Staten kennen Veterans Day. In Nederland vindt de dodenherdenking plaats op 4 mei.

Nederland was neutraal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Duitsland kent de Volkstrauertag voor de gevallenen in de Eerste Wereldoorlog op de zondag het dichtst bij 16 november , de tweede zondag voor Advent. Op 11 november om 5 uur 's nachts werd de Duitse capitulatie in een treinwagon op het westelijk front in Rethondes Forêt de Compiègne , Bos van Compiègne getekend door Foch en de Duitse delegatie, maar de wapenstilstand ging pas in om 11 uur.

Tijdens deze laatste 6 uur vielen aan beide kanten nog vele slachtoffers, terwijl de overgave al ondertekend was.

In Duitsland was kort tevoren de Weimarrepubliek uitgeroepen en in Beieren kwam zelfs korte tijd een communistisch bewind aan de macht. Keizer Wilhelm II vluchtte naar Nederland en Friedrich Ebert en Philipp Scheidemann wendden zich tot de geallieerden voor het tekenen van een wapenstilstand. Zij stuurden de gematigde Matthias Erzberger en Müller naar de onderhandelingen te Compiègne. Hier tekende Erzberger de wapenstilstand. Op 11 november om De dolkstootlegende werd hiermee geboren: Drie jaar later zou Erzberger door verbitterde extreemrechtse veteranen worden doodgeschoten.

De Eerste Wereldoorlog was voorbij, de wapenstilstand een feit. De treinwagon werd later op 24 juni , op bevel van Hitler , overgebracht naar Berlijn. Deze wagon werd eerst een tijdje tentoongesteld aan het publiek voor de Brandenburger Poort en later op een zijspoor gezet op verschillende plaatsen.

Tenslotte werd de wagon in april in brand gestoken door de SS , weer op bevel van Hitler. Nu staat er in Rethondes bij Compiègne een replica van deze wagon. Ze is het meest bekend door het nummer I never promised you a Rose Garden , waarmee ze in een Grammy Award won. Ze was één van de meest succesvolle Amerikaanse zangeressen van de jaren zeventig van de twintigste eeuw.

Anderson groeide op in Sacramento Californië , samen met haar moeder, de in de VS bekende singer-songwriter Liz Anderson.

De laatstgenoemde schreef nummers voor onder meer Merle Haggard. Lynn Anderson begon haar solocarrière in met het nummer In Person , gevolgd door het door haar moeder geschreven If I kiss you will you go away. Anderson trouwde in met Glenn Sutton , een songwriter die later een plaatsje zou krijgen in de Nashville Songwriters Hall of Fame.

Ze kregen samen een dochter, Lisa. Ze scheidden in , Anderson hertrouwde het jaar erna. In haar tweede huwelijk kreeg Anderson nog twee kinderen, maar ze scheidde in ook van haar tweede echtgenoot. Anderson was succesvol als zangeres, en ze was regelmatig op televisie te zien in de Lawrence Welk Show in de jaren In sloot Anderson een contract met Columbia Records.

Haar stijl neeg daarna iets meer richting popmuziek en iets minder richting country, getuige haar grootste hit Rose Garden eind jaren zeventig. Het door Joe South geschreven nummer won een Grammy, werd nummer één in de Country Charts in de VS, nummer drie in de reguliere Pop Charts en werd een hit in vijftien andere landen. In de jaren zeventig behaalde Anderson acht nummer-één-hits, achttien top-tien hits en kreeg ze zeventien gouden platen. Ze bleef tot begin jaren tachtig één van de belangrijkste countryzangeressen.

Haar laatste top-tien hit dateert uit "You're Welcome to Tonight". Eind jaren tachtig en begin jaren negentig haalde Anderson nog regelmatig de kranten in verband met de echtscheiding van haar tweede man.

De twee ruzieden vaak openlijk. Nadat ze wat tijd had doorgebracht op haar ranch met het opvoeden en trainen van paarden, ging ze in de studio weer in voor nieuwe plaatopnamen. Haar in uitgebrachte "Bluegrass Sessions" werden een groot succes en leverden haar voor het eerst in dertig jaar weer een Grammy-nominatie op. In hetzelfde jaar werd Anderson gearresteerd wegens het rijden onder invloed, en werd er door de American Rose Society een roze-witte thee roos naar haar vernoemd.

Anderson bracht in een nieuwe CD uit "Cowgirl" met door haar moeder, Liz Anderson, geschreven nummers. The Rubettes waren een Britse glamrock - annex teenybopper popgroep ; in latere jaren speelden ze countrymuziek. Hun eerste hit was meteen hun grootste: Ze traden op in teddybroeken, oversized jasjes en petten, alles in het wit en pastelkleuren. De groep werd in bijeen gebracht door het producersduo Bickerton-Waddington. Dit duo had in de jaren zestig al eens samengewerkt met ex- Beatle Pete Best en liep in te leuren met diverse doo-wop -composities.

Studiomusici die Barry Blue bijstonden bleken de besten om de liederen uit te voeren. De groep bestond tot in ; Alan Williams ging daarna solo verder. In kwam de groep bijeen omdat er in het gouwe ouwecircuit vraag was naar optredens van de originele Rubettes.

Na hevige onderlinge ruzies moest een Britse rechter in beslissen wie het meeste recht had op de groepsnaam. Er kwam een compromis uit voort waarmee de kemphanen voort moesten: Alan Williams" en een "The Rubettes feat. Bill Hurd maar mèt Paul da Vinci. Van de eerste drie lp 's "Wear its 'at", "We can do it" en "Rubettes" werden coverversies van songs hits voor andere artiesten uit de Bickerton-Waddington-stal: Begin werd besloten van sound te veranderen na het tegenvallende succes van "Little darling".

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland , het Verenigd Koninkrijk , de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen trick or treat waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen.

De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische nieuwjaar of Samhain uitspraak Saun , het Ierse woord voor de maand november. Maar Samhain was ook nog om een andere reden zeer bijzonder.

De Kelten geloofden namelijk dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. In Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Toen de Romeinen de Britse eilanden binnenvielen, vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities, die eind oktober natuurlijk de viering van de oogst betroffen, en ook het eren van de doden.

In de negende eeuw van de huidige tijdrekening steekt een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengt zich met het Halloweenfeest. Op Allerzielen - 2 november - gingen in lompen gehulde christenen in de dorpen rond en bedelden zielencake brood met krenten. Voor elk brood beloofden ze een gebed te zeggen voor de dode verwanten van de schenker, om op die manier zijn bevrijding uit de tijdelijke straffen van het vagevuur te versnellen en zodoende zijn opname in de hemel te bespoedigen.

Het "Trick or Treat" spelletje vindt wellicht daar zijn oorsprong. Het feest is in de negentiende eeuw door Ierse immigranten naar de VS gebracht. In Ierland was de aardappeloogst mislukt, de hongersnood decimeerde razendsnel de bevolking en de Ieren begonnen omstreeks massaal naar Amerika te vluchten.

En zoals vaker voorkwam onder migranten: Het heimwee naar de roots wordt verzacht in het verder beleven en onderhouden van de eigen feesten en gebruiken. In Amerika duikt dan de bekende jack-o'-lantern-pompoen op, in de hele wereld wellicht het bekendste gezicht van Halloween.

Vooral bekend van Halloween zijn de uitgeholde pompoenen, die dienst doen als lampionnen. Zie Jack-o'-lantern voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Vooral bekend van Halloween zijn de uitgeholde pompoenen, die dienst Deze worden Jack-o'-lantern's genoemd. Dit gebeurt meestal niet in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen maar wel door Halloween-feesten en het versieren van huizen.

In sommige delen van Nederland en België is rond deze tijd het van oorsprong katholieke Sint-Maartenfeest populairder onder jongeren van alle gezindten. Het lijkt op het Amerikaanse Halloween, hoewel dit feest niet in de grotere steden, maar vooral in dorpen gevierd wordt.

Ook in Suriname wordt Halloween groot gevierd. In dit land is deze traditie uit de Verenigde Staten overgewaaid. Vooral onder de jeugd is Halloween populair. Op het eiland Bonaire komen alle kinderen van een dorp of stad bij elkaar, maar in plaats van bij mensen langs de deuren te gaan, gaan ze bij winkels langs.

Op Halloween is kritiek — zoals ook op Valentijnsdag — omdat het ontdekt zou zijn door de commercie als een geschikte aanleiding om de consument tot wat ruimer vertier aan te zetten in de 'slappe' periode tussen zomervakantie en Sinterklaas.

Dit laatste wordt alom bestreden. Wel is duidelijk dat de commercie in toenemende mate belangstelling toont voor Halloween. Ook is er kritiek omdat het vieren van deze feestdagen gezien wordt als symptomatisch voor de Amerikanisering van de maatschappij. Verschillende organisatie en kerkgenootschappen hebben kritiek op Halloween vanwege het "heidense" karakter dat het feest op vele plaatsen zou hebben, alsmede vanwege het spiritisme dat erdoor bevorderd zou worden.

Het oproepen van geesten is niet toegestaan in de bijbel. Evenwel dient aangemerkt te worden, dat het oorspronkelijke Ierse gebruik weliswaar samenhing met een Keltische heidense traditie, maar in wezen op christelijke wijze was ingevuld.

Pas later kwamen de demonenverkledingen en de horror -outfits op, in de Verenigde Staten. Hierbij kwam soms het karakter op spiritisme en zelfs de duivel te liggen bij de versieringen. Vanwege de afwijzing van Allerheiligen en Allerzielen en het vagevuur door het Protestantisme , wordt vaak door reformatorische genootschappen bezwaar gemaakt tegen elke uiting van Halloween - ook het gekerstende Ierse gebruik kan als katholiek volksgebruik geen genade vinden in hun ogen.

Fischer-Z is een Engelse rockband, uit de tijd van de new wave , eind jaren 70 van de 20e eeuw. Origineel heette de band Sheep, maar onder die naam is er weinig van hen vernomen. Centraal persoon in Fischer-Z is John Watts. In sluiten ze een platencontract met United Artists. De eerste plaat wordt in uitgebracht: Het succes in Engeland valt nog tegen, en ook de volgende plaat, Going Deaf for a Living brengt daar nog geen verandering in. De groep verandert wel, Skolnik kan niet tegen het overheersende gedrag van Watts en vertrekt.

Korte tijd speelt ook Bern Newman mee als gitarist. Met Red Skies over Paradise heeft Fischer-Z uiteindelijk ook de gewenste erkenning en het gewenste succes in Engeland.

Met het nummer Marliese scoren ze een hit door heel Europa. In juni staan ze op Pinkpop , een van de laatste optredens uit die tijd, een maand later wordt de band opgeheven.

Watts gaat vervolgens solo door hij heeft nog even het project The Cry, met wie hij het album Quick, Quick, Slow opneemt en een aantal jaren later gebruikt hij de naam Fischer-Z weer. Zijn laatste album onder Fischer-Z naam dateert van Voor Ether heeft Watts geknipt en geplakt op basis van opnames die hij op een wereldreis gemaakt had.

Bij het album zit een gedichtenbundel. Paul Anka Ottawa , 30 juli is een Libanees - Canadese singer-songwriter.

In werd hij beroemd met zijn hit Diana die naar de hoogste top van de hitparade schoot en negen miljoen keer over de toonbanken ging. Ook zijn opvolgers werden hits en Anka werd een tieneridool. Hij begon ook te acteren, één van zijn bekendste films is The Longest Day , waarvoor hij ook de titelsong schreef.

Na enkele jaren zonder een hit zong hij een duet met Odia Coates in en Having my baby. In kreeg hij een ster op Canada's Walk of Fame. Paul Anka treedt nog regelmatig op. Ook verscheen in dat jaar het dubbelalbum "Classic Songs, My Way" om zijn vijftigjarig jubileum in het vak te vieren.

Op dit album brengt hij wederom jazzversies van bekende nummers, maar waar "Rock Swings" rocknummers worden bewerkt, zijn het deze popklassiekers. Van de laatste heeft Anka het debuutalbum geproduceerd. In oktober is bekend geworden dat Paul Anka ook het nummer "This is it" van de recent overleden Michael Jackson heeft geschreven. Manfred Mann Johannesburg Zuid-Afrika , 21 oktober was een Britse "blanke" rhythm-and-blues -band uit de jaren zestig genoemd naar de keyboardspeler die als werkelijke naam Manfred "Mike" Lubowitz had.

Mann vormde zijn eerste band in samen met Mike Hugg , The Mann Hugg Blues Brothers, maar beiden bleven op de achtergrond tijdens optredens.

Hun manager wist een contract los te peuteren bij Decca, echter na een week liet Decca het afweten, ze zagen er geen brood in.

Daarna werd het geprobeerd bij EMI en daar hadden ze meer succes. De groep begon haar carri�re met optredens in de Studio 51 in de Great Newport Street in Londen, in dezelfde periode als ook de Rolling Stones - nog steeds zonder platencontract - aldaar covers van Chuck Berry en Bo Diddley kwamen spelen.

Driemaal is scheepsrecht, en ook voor Mann: Het bewuste liedje werd zelfs een tijd het kenwijsje van Ready Steady Go, een z��r populair Brits tv-programma gewijd aan rock- en popmuziek.

De groep had - ondanks de suprematie van de Beatles - een aantal nummer 1-hits in het Verenigd Koninkrijk , waaronder een coverversie van Do Wah Diddy Diddy van The Exciters en met het lied Pretty Flamingo. Toen Jones de band in verliet, op het hoogtepunt van hun roem, werd Mike D'Abo de nieuwe zanger. Met hem bleef de band aan de top en hadden ze opnieuw een aantal grote hits waaronder Bob Dylans lied Mighty Quinn In het jaar daarop gingen ze uit elkaar.

Na het uiteenvallen van de groep is Mann reclamejingles gaan schrijven en vormde hij samen met Hugg een nieuwe band, Manfred Mann's Chapter Three, die na twee albums in alweer werd opgeheven. Hierna formeerde Mann, met meer succes, Manfred Mann's Earth Band , dat onder meer een grote internationale hit had met Bruce Springsteens Blinded by the light. Amanda Lear Hongkong , 18 november is een Franse zangeres. Amanda Lear begon in de jaren als mannequin.

Ze werkte onder andere samen met o. In dezelfde periode leerde ze de Spaanse surrealistische schilder Salvador Dalí kennen. Ze was tijdens de laatste 15 jaar van zijn leven zijn partner en zijn muze. Ze werd ook zijn lievelingsmodel. In de jaren '70 poseerde ze voor de hoes van het Roxy Music -album "For your pleasure".

Ze begon eveneens een relatie met David Bowie. Deze laatste raadde haar aan zangeres te worden. Na een aantal geflopte projecten, kreeg ze een platencontract in Duitsland. Met behulp van haar producer Anthony Monn ontpopte ze zich in de tweede helft van de jaren zeventig tot de blanke "queen of disco ". Bij een brand in hun huis in verloor hij het leven. Ook ging een groot aantal kunstwerken verloren, dat in het bezit van het paar was.

Ondertussen was ze ook werkzaam als kunstschilder en schrijfster. In maakte ze een come-back in de internationale muziekwereld met het in Frankrijk geproduceerde album "Heart".

Opvallende singles waren "Love boat" en "I just wanna dance again". Nadien volgden er verscheidene duetten o. In bracht Amanda Lear een nieuwe cd uit met covers van o. Een jaar later wordt de cd ook in Duitsland uitgegeven.

Op deze Duitse release staat als bonustrack een live-versie van "Johnny". Voor deze editie worden er twee nieuwe opnames toegevoegd: In bracht Lear een gloednieuwe dubbel-cd uit in Italië: Op 12 september heeft Amanda Lear een nieuwe CD-maxi gereleased: Dit nummer werd geproduceerd door Alain Mendiburu en Steve Campioni.

Op het schijfje staan er 5 versies van het nummer. De Moody Blues voorheen The Moody Blues is een Britse band die in de jaren 60 enkele grote hits had met nummers als Nights in White Satin meerdere keren , Tuesday Afternoon en Ride my see-saw , in de jaren 70 de nummerhit Question en I'm just a singer in a rock and roll band en twee hits in de jaren I know you're out there somewhere en Your wildest dreams.

De band wordt gezien als een van de wegbereiders naar het genre progressieve rock. Na het succes van met name The Beatles en Cliff Richard in die tijden, treffen Thomas en Pinder een enorme hoeveelheid bandjes aan in hun geboorteplaats Birmingham. Uiteraard verwacht iedereen hun succes te evenaren.

Tegelijkertijd studeert John Lodge nog en speelt in amateurbandjes. Om te kunnen overleven in die chaos is de enige mogelijkheid een plaatselijke superband te beginnen: Manager Tony Secunda slaagt erin hun een paar plaatjes te laten opnemen voor Decca, waarvan een Go Now heet, dat wereldwijd succes kreeg.

De groep speelt tot dan rhythm and blues. De The Moody Blues is dan op sterven na dood. In een uiterste poging de groep te redden trekken ze John Lodge en Justin Hayward aan. Justin Hayward is een soloartiest, die nog wel een single heeft opgenomen met The Wilde Three. Hun muziekstijl wijzigt drastisch mede op aandringen van Decca en zou leiden tot een van de eerste groepen binnen de stijl symfonische rock. Het album Days of Future Passed uit leverde twee gigantische hits op, te weten Nights in white satin en Tuesday afternoon.

Het wordt in brede kring beschouwd als de meest geslaagde poging een stuk op te nemen waarin pop en klassiek gecombineerd zijn. Op het volgende album, In Search of the Lost Chord , werd een meer psychedelische richting ingeslagen en werd het orkest vervangen door Pinders mellotron. Deze richting werd voortgezet op de volgende vijf albums: On the threshold of a dream , To our Childrens Childrens Children , A question of balance , Every good boy deserves favour en Seventh sojourn Een van de opvallendste dingen aan de albums is dat de tracks in elkaar overlopen, dat was vernieuwend voor die tijd.

Na de aansluitende tour besloot de band een rustperiode voor onbepaalde tijd in te lassen. Solo brachten beide heren in ook nog albums uit.

Graeme Edge en Ray Thomas brachten twee soloalbums uit. Terwijl "The Promise", uit , Mike Pinders enige soloalbum was uit die periode. Het reüniealbum dat in verscheen, Octave , was het laatste album waarop Mike Pinder te horen was. Hoewel het album niet zo sterk was als zijn voorgangers leverde het zowaar weer een prima hit op: Had to fall in love.

De uit Yes afkomstige Patrick Moraz verving hem. In volgde nog "Long Distance Voyager". Hoewel het album met name in de VS zeer succesvol was, bleek Mike Pinders invloed op de typische Moody Blues-geluid veel groter dan verwacht. Op verdere albums bleek het gemis van Pinder steeds meer, en het vernieuwende en de unieke stijl van de begin tijd leek te zijn verdwenen. Patrick Moraz zou uiteindelijk de band in verlaten, hoewel hij nog wel te horen was op "Keys Of The Kingdom" dat in verscheen.

Strange Times was het laatste album waaraan Ray Thomas zijn medewerking verleende. Na nog enkele jaren met de band concerten te hebben gegeven, stapte ook hij op, om gezondheidsredenen. Als trio brachten zij in nog het kerstalbum "December" uit. In  en gaven ze uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall , waarbij bleek dat met name Justin Hayward opvallend goed bij stem blijft. Op 15 en 16 oktober en  keerden de Moodies opnieuw terug naar Nederland voor uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall , waar bleek dat vooral de nummers uit de periode - geen spoortje slijtage vertoonden.

Ik ben Lucky ik ben 7 jaar, een half jaar geleden heeft men baasje me naar dit asiel gebracht omdat hij me niet meer wou. Ik zat te wachten op een ander baasje , Maar de jongere hondjes gingen voor.

Ik werd naar een hok helemaal vanachter gebracht en moest daar zitten. De mensen kwamen niet zo ver meer en mijn hoop was weg. Op een dag kwam er een mevrouw in een lange witte jas naar mij , ik was verbaasd dat iemand aandacht aan mij schonk. Ik ging met de mevrouw mee naar een kleine donkere kamer , ze ging naar de kast en haalde er iets uit ik zag niet wat het was ineens wou ik alleen maar slapen , ik dacht nog aan de momenten met mijn baasje , moementen van geluk , liefde , troost,wandelingen , Ik ben Lucky ik ben 7 jaar vandaag ben ik ingeslapen omdat niemand me wou.

Ze is vooral bekend door haar Spaans getinte, opzwepende nummers. Ze werd bekend dankzij haar deelname aan het VRT -programma Eurosong , de Belgische voorselecties voor het Eurovisiesongfestival , met het liedje "Hello World". Ze werd reeds twee keer net niet geselecteerd voor het Eurovisiesongfestival, maar bouwde wel een solocarrière op. Na haar eerste optreden met Honeybee werd ze opgemerkt door VTM en werd ze geselecteerd voor de presentatie van het allereerste online internet-tv programma in Vlaanderen, Channel E.

In presenteerde ze Zones. In zetelde ze in de jury van Star Academy , een muziekprogramma dat op zoek gaat naar de ideale zanger es. Ze presenteert samen met Jan Smit voor de Tros het programma Trosmuziekfeest. In deed ze opnieuw een gooi naar een songfestivalticket met het liedje "El Mundo Bailando".

Ze won de laatste voorronde en werd zowel in de halve finale als in de finale derde. Ze moest toen La Sakhra en Kate Ryan laten voorgaan. Hoewel ze in het begin van haar carrière zich voornamelijk richtte op het Engelse repertoire, maakte Belle met haar derde album, Baila Perez , de overstap van pop naar latin.

Het bleek een zeer goede zet, want vanaf dat moment gingen zowel singles als albums stukken beter over de toonbank dan daarvoor. Ook in Nederland werden er meerdere malen singles van Belle uitgebracht, maar deze deden vrij weinig in de hitlijsten. Pas in wist Perez ook het Nederlandse publiek voor zich te winnen. Het nummer "Que Viva La Vida" behaalde de Top 10 van de Nederlandse hitlijsten en van het speciaal voor Nederland gemaakte gelijknamige album werden Belle Perez won al vijf jaar op rij, de Radio 2 -zomerhit met "Me and you", "Light of my life", "Enamorada", "Que Viva La Vida" en in met "Ave Maria", een prestatie die weinig mensen haar nadeden.

In de zomer van verscheen het album Gotitas de Amor. In oktober trad de zangeres op in de Heineken Music Hall te Amsterdam. In november verscheen een dvd met een volledige live-registratie van haar concert in het Sportpaleis. In de eerste maanden van deed ze een theatertour door Nederland. Op 13 oktober stond Belle voor de eerste keer in een uitverkocht Ahoy' in Rotterdam.

Ook poseerde ze tweemaal voor het mannenblad FHM. In hebben Belle Perez en haar echtgenoot Mario Winters na bijna acht jaar huwelijk een streep getrokken onder hun relatie. In werkte Belle Perez samen met de Nederlandse zanger en presentator Erik van der Hoff aan een buurtlied voor een speciale Douwe Egberts actie, de burendag op 15 september.

De originele versie van het nummer is nu nog tijdelijk te downloaden op www. Na de verschillende culturele centra in Vlaanderen aangedaan te hebben, ging de tour van januari tot april verder in Nederland. Volgend op deze theatertour volgt er op 16 mei een nieuwe single "Dime que tu quieres". Probeer vooral te genieten! Heb niet zoveel zin ofzo. ZH was in gesprek met één partij die kinderopvang binnen ZH zou gaan regelen. Ik wil eigenlijk ons zh ook nog zo ver krijgen een creche voor medewerkers te beginnen.

Lijkt me echt ideaal vooral als ze dan ook nog 24 uurs opvang aanbieden. Speec, had zelfde kerel weer. Vond 'm wel minder irritant dan vorige keer! Donderdag weer een ander Ik ga zo een nieuw topic aanmaken hoor, ben nog tot 16u 'online' tussen het werken door en daarna morgenvroeg pas weer, en we hebben nog minder dan 40 berichten. Gaat mexx mee naar het volgende topic? Van mij mag ze uit het schema Snorrie, ben bikkelhard, I know. GWtje, dat is dus als het scenario dat ik in mijn hoofd heb, doorgang vindt.

Dan hebben we idd maar 2 dagen opvang nodig, en nu wil het zo zijn dat beide moeders 1 dag hadden aangeboden. D ben op het moment nog steeds beetje klaar met mijn moeder D telt dus ook niet echt. Heb al backup plan in mijn hoofd, voor als de moeders om wat voor reden weg gaan vallen: Zou op zich ook wel grappig zijn.. Schoonzus is wel tevreden.

Voor neef wellicht ook leuk. Wel in een ander dorp, dat zou wel 'vervelend' zijn, maar met de moeders moet ik ook de auto in. Nouja, laat me maar, het vliegt me nu opeens allemaal weer vreselijk aan. En die kleine zit ook maar druk te ploppen van binnen.. Mijn bazen hebben dus nog nooit gevraagd wanneer ik terug kom Dus ik denk niet dat ze moeillijk gaan doen als ik 4 dagen wil werken.

En ik denk dat jij het onderwerp moeder maar even moet laten rusten Hee volgens mij zoeken ze zwangeren die op de foto willen in AnyMama!! Zou ik doen tenminste. K heeft zware verkoudheid,ha vroeg zich af of ze dit had opgelopen op KDV? Nee,daar gaat ze niet heen. Ook niet in contact geweest met andere jonge kindjes? Even longetjes geluisterd en heb nu anti-biotica kuurtje gekregen voor een week. Omdat ze nu nog zo jong is,anders had ie me gewoon weer naar huis gestuurd om het aan te kijken.

Als het over een weekje niet verbeterd is terug komen. Mexx mag geskipped worden hoor. Je zult zien dat Mulan ook nog in schema staat maar verborgen , wellicht kun je dat ook met mexx doen. Charlotte, gooi jij haar dan ook van de hyve af?

Kinky denise geneukt geile milf anal

  • Sex prive limburg openbare seks
  • 364
  • SLAAF SM SEX DATE DEN HAAG
  • Neuken in de caravan dikke vette kutten
  • RIJPE DAME ONTVANGT MAN ZOEKT TRIO